Sidor

24 maj 2012

Temamiddag nu igen!


Efter många turer fram och tillbaka med datum och planering lyckades i alla fall tre tjejer träffas och njuta av försommarkvällen och middagen med temat kål/kol.



Min lokala sminkös hade lite problem med att få den kolsvarta eyelinern på plats runt mina ögon, så jag blev en aning försenad. Struntade i jackan och mobilen, vilket förstås innebar att jag inte heller fick med mig varken glasögon eller den traditionella trisslotten. Tur att vi alla börjar bli lika glömska och knasiga nu!



Kolsvart klädsel, cola till fördrink och ett gammalt missfärgat konstgjort kålhuvud som dekoration.



Små savoykålsplantor till värdinnan.



Lusthuset var dekorerat med ett färskt savoykålshuvud, stenkol och batteridrivna ljus.



Vitkålshuvud fungerar bra som ljusstake!



Bångstyrig dekoration får hjälp att hålla sig på plats.



Till förrätt bjöd jag på chèvregratinerad fänkål.



Värdinnan hade för första gången gett sig på att göra kåldolmar och konstaterade att det inte alls var så svårt som hon hade trott. Det var mycket gott!



Och så till sist blev det en kolapaj med jordgubbar. Väninnan med efterrättsuppdraget hade fått förhinder, men värdinnan lyckades med konststycket att fixa en god efterrätt också.



Så satt vi tillsammans i lusthuset och pratade oss in i försommarnatten, vi som träffades när vi fått barn och nu ser fram emot deras studentfiranden om knappa tre veckor ...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va roligt med olika tema,,men kol haha..Vilken fantasi men det blev ju kolossalt bra
Mia

Monica sa...

Vilket härligt tema;-) kåldolmar och kolapaj med jordgubbar får mej att dregla mums.
Ja du hundstackarn var som en isglass Haha
Ha en skön kväll;-)

aino sa...

så kul att ännu en gång få läsa om dina roliga temamiddagar. men du, har ni olika teman för pratet också... hihihi... det skulle va kul att få veta.
aino